Soundtrack.bg

Нов албум на Arctic Monkeys ще има през 2022 г.

Рок бандата Arctic Monkeys ще издаде следващия си студиен албум през 2022 година. Това потвърди барабанистът на групата Мат Хелдърс. Той посочи, че новият албум на британските музиканти е „почти завършен“. Очаква се албумът да бъде наличен за слушане преди лятното турне на „маймуните“.

За последно Arctic Monkeys пуснаха нов албум през 2018 година, когато излезе Tranquility Base Hotel & Casino. През последната година имаше множество слухове относно това, което бандата ни готви в момента, а сега Мат Хелдърс внесе малко повече яснота по въпроса.

Хелдърс се включи в предаването 5 Live Breakfast и даде уроци по барабани на водещия Рик Едуардс, като освен това говори и за предстоящия нов албум на Arctic Monkeys.

Попитан дали албумът е готов за излизане, барабанистът отвърна: „Да, може да се каже. Все още има някои неща, които трябва да довършим, но да – по всичко това се работи усилено“.

Хелдърс добави, че ако няма рязка промяна в плановете, следващият албум на Arctic Monkeys би трябвало да бъде представен през новата 2022 година. „Мисля, че през следващата година ще успеем да сглобим всичко и да приключим. Надявам се, че след това ще можем и да направим турне през лятото“.

Попитан как ще звучи новият албум, барабанистът разясни: „Винаги се опитваме да се движим напред. По някакъв начин, всеки следващ албум продължава от мястото, където е приключил предишният. Това наистина има смисъл, мислейки по въпроса в контекста на последния ни албум. Винаги обаче се опитваме и да добавим нещо различно – трудно е да го опиша. Винаги обаче може да се усети, че става дума за същата банда“.

Следващият албум на Arctic Monkeys ще бъде под номер 7 в дискографията на британската банда. Групата е номинирана пет пъти за награда „Грами“, като освен това има и пет номинации за европейските награди на MTV. Може да се каже, че в България Arctic Monkeys добиха силна популярност с албума си AM, който съдържаше някои наистина хитови парчета.