Soundtrack.bg
Ковърдейл

Ковърдейл смята, че Whitesnake могат да продължат с друг певец

Не е задължително дейността на рок легендите Whitesnake да приключи с оттеглянето на култовия фронтмен Дейвид Ковърдейл. Това заяви самият той в интервю за подкаста Appetite for Distortion.

Иконичният фронтмен е вече на 70 години, поради което съвсем скоро той ще сложи край на кариерата си и ще се оттегли от сцената. Очаква се последните концерти с участието на Ковърдейл да се проведат през месеците май и юни 2022 година, когато Whitesnake ще бъдат на турне. В случая, за фронтмена това турне ще бъде прощално.

Говорейки за въпросния подкаст, Ковърдейл заяви, че „не бива да се бъркаме и това наистина е прощално турне“. Той обясни, че на подобна възраст вече му е твърде трудно да издържа физически на предизвикателството да бъде пред публика. Той дори леко се подигра с музикантите, които обявяват прощални турнета, а след това се завръщат отново на сцената. „Много от моите колеги са в своите 20-ти поред прощални турнета. Аз не възнамерявам да правя това“, заяви той.

Дейвид Ковърдейл все пак не изключи друг вариант, а именно – той да продължи да прави студийни записи с Whitesnake, докато бандата използва друг фронтмен по време на турнетата си.

Американската рок легенда каза: „Не е пеенето това, което ме притеснява на тази възраст, а самите пътувания. Макар и да пътувам удобно, всичко това е много изтощаващо за мен. Тренирам редовно и имам нужната енергия, но понякога ми идва твърде много. Сигурен съм обаче, че тези прощални концерти ще бъдат много емоционални. Публиката винаги ми влива енергия.“

„С тези концерти ще кажа „сбогом“ на турнетата. Има възможност Whitesnake да продължи да изнася концерти. Аз обаче няма да мога да участвам, освен в студиото“.

Остава да видим какво ще решат самите Whitesnake. Най-вероятно те ще пробват да изнасят концерти с друг вокалист, защото истината е, че бандите печелят най-много именно от участията си на живо.