Soundtrack.bg

Две големи звезди се присъединиха към новия филм на Кристофър Нолан

Холивудските звезди Робърт Дауни – джуниър и Мат Деймън се присъединиха към новия проект на режисьора Кристофър Нолан. Става дума за филм, разказващ за ръководителя на проекта „Манхатън“ Робърт Опенхаймер, разработил първата в историята на човечеството атомна бомба.

Както вече стана известно, в главната роля на известния физик ще видим британския актьор Килиан Мърфи, който е дългогодишен любимец на Нолан. Сега обаче той включва и две големи американски звезди в актьорския каст, което допълнително повдига интереса към филма.

От информация в IMDb виждаме, че Дауни – джуниър ще изиграе бившия министър на търговията Люис Страус, докато Деймън ще влезе в ролята на лейтенант-генерал Лесли Гроувс, който отблизо е наблюдавал процеса по създаване на атомната бомба. Deadline обаче съобщава, че двамата актьори все още не са потвърдили, че именно това ще бъдат техните роли в проекта.

Мат Деймън е една от звездите в новия филм на Кристофър Нолан

През октомври бе потвърдено и участието на американската актриса Емили Блънт във филма. Звездата от „Нито звук“ ще изиграе съпругата на Робърт Опенхаймер – Катрин.

„Опенхаймер“ ще бъде първият филм на Кристофър Нолан за компанията Universal, след като той прекрати съвместната си работа с Warner Bros. Почти всеки филм на британеца от 2002 година насам бе създаден в колаборация с тази компания, но отношенията между двете страни значително се влошиха в последно време.

Очаква се „Опенхаймер“ да бъде на голям екран през месец юли 2023 година. Както добре знаем, британецът обича филмите му да излизат на голям екран именно по това време на годината. Любопитен факт е, че премиерата му ще се състои буквално седмици преди годишнината от пускането на атомната бомба в Хирошима и Нагасаки, довело до капитулацията на Япония и сложило край на Втората световна война. Новият филм на Нолан е базиран върху книгата American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer на Кай Бърд и Мартин Дж. Шървин.