Soundtrack.bg

Топ 10 на най-богатите метъл фронтмени в света

Метълът със сигурност не е сред най-комерсиалните музикални жанрове, но определено има артисти, които са успели да заработят наистина добре от творчеството си през годините. Както винаги, най-напред са фронтмените, които са лицето на бандите – обикновено те са големите звезди и хората, които се радват на най-голям интерес от фенове и медии.

А съвсем логично, това води и до най-много финансови приходи.

Тук ще ви представим Топ 10 на най-богатите метъл фронтмени в света в настоящия момент. А вие ни споделете – изненадва ли ви някое от имената в списъка?

10. Кори Тейлър (Slipknot, Stone Sour) – $12 милиона

Кори Тейлър е една от най-известните метъл фигури в света. Обожаван от феновете заради работата си със Slipknot и Stone Sour, той се радва на нелошо богатство.

9. М. Шадоус (Avenged Sevenfold) – $20 милиона

Avenged Sevenfold е мейнстрийм метъл банда от Калифорния, която може да се похвали с вече седем студийни албума. Лицето на групата е вокалът М. Шадоус, който определено черпи ползи от своята популярност.

8. Том Арая (Slayer) – $35 милиона

Каквото и да се каже за траш метъл легендите Slayer, определено ще бъде малко. Можем обаче да заявим, че това е една от бандите с най-фанатизирани и верни фенове в света. Имахме възможността и да ги слушаме в България, което е чудесно.

7. Дейв Мъстейн (Megadeth) – $40 милиона

Фронтменът на Megadeth Дейв Мъстейн е човек, който често споделя непопулярни виждания за света, но това не му пречи да се радва на солидно богатство. А и нека си признаем – музиката му наистина си заслужава.

6. Джонатан Дейвис (Korn) – $60 милиона

Korn са може би най-важната ню метъл група в историята. Бандата внесе истинска революция с появата си през 90-те години, прокарвайки път на множество други групи впоследствие. Това са едни заслужени пари!

5. Мейнърд Джеймс Кийнън (Tool) – $70 милиона

Tool е една от групите с най-специфично звучене в историята, като всеки един албум на бандата е истинско събитие. Не е изненада, че бандата е толкова успешна и от финансова гледна точка.

4. Роб Халфорд (Judas Priest) – $80 милиона

Роб Халфорд е най-известният метъл фронтмен с хомосексуална ориентация, но очевидно това по никакъв начин не му пречи да трупа лично богатство.

3. Брус Дикинсън (Iron Maiden) – $100 милиона

Нито един метъл списък не е пълен, без името на Iron Maiden да присъства в него – по един или друг начин. Брус Дикинсън е фронтменът на бандата, поради което не е изненада, че той е успял да заработи толкова много през годините.

2. Ози Озбърн (Black Sabbath) – $225 милиона

Ози Озбърн е един наистина откачен човек, но с нюх към бизнеса. Музикантът успя да заработи доста пари, благодарение на популярното риалити предаване, което дълго време се излъчваше по телевизията. За приходите от музиката няма смисъл да коментираме.

1. Джеймс Хетфийлд (Metallica) – $340 милиона

Metallica е най-голямата музикална марка в света, поради което състоянието на фронтмена Джеймс Хетфийлд не бива да ви изненадва по никакъв начин. Рядкост са групите, които са постигнали подобни успехи по време на съществуването си. Metallica нямат аналог!

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории