Soundtrack.bg
marvel

Дени Вилньов смята, че филмите на Marvel са ни направили „зомбита“

Филмите на Marvel са най-успешният кино франчайз в настоящия момент, но известният канадски режисьор Дени Вилньов не е фен на тези продукции. Нещо повече – Вилньов дори е на мнение, че този тип филми „ни превръщат в зомбита“.

Дени Вилньов е едно от големите имена сред съвременните кино режисьори. Скоро ще можем да гледаме епичната му екранизация на романа „Дюн“ на Франк Хърбърт, а в портфолиото му влизат още проекти като „Сикарио“, „Блейд Рънър“, „Затворници“ и други.

Говорейки пред El Mundo, Дени Вилньов заяви: „Вероятно проблемът е, че ние се сблъскваме с твърде много филми на Marvel, които са направени на принципа „копи – пейст“.

„Вероятно и този тип филми, малко или много, ни превърнаха в зомбита. Аз обаче не съм песимист, все още има големи и скъпи филми със сериозна стойност в киното“.

Вилньов спомена някои режисьори, които използват огромни бюджети, но с тях правят далеч по-стойностни продукти.

„Кой казва, че един филм с огромен бюджет не може да бъде и артистично издържан в същото време? Сещам се за хора като Кристофър Нолан и Алфонсо Куарон, които успяват да постигнат това“.

Думите на Дени Вилньов напомнят мини скандала от 2019 година, когато легендарният режисьор Мартин Скорсезе също сподели подобно мнение за комиксовите филми, сравнявайки ги с преживяване в лунапарк. Тогава Скорсезе дори заяви, че според него тези филми дори не са „истинско кино“.

Предстоящият „Дюн“ на Дени Вилньов се очаква да бъде едно от големите кино събития на годината. Лентата е базирана върху едноименната sci-fi класика на писателя Франк Хърбърт. Част от актьорския състав са имена като Тимъти Шаламе, Оскар Айзък, Хавиер Бардем, Джош Бролин, Дейв Баутиста, Зендая, Джейсън Момоа, Ребека Фъргюсън и други. Романът на Франк Хърбърт ще бъде екранизиран в две части от Вилньов, като сега предстои да видим първия от общо два филма. Бюджетът на лентата е около 165 милиона долара и се очаква да се насладим на едно истинско зрелище.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории