Soundtrack.bg

Инициатива “Пчелен мед за смет” в Борисовата градина

Предай поне 100 грама отпадъци и получи бурканче пчелен мед! Но още по-важното е, че по този начин ще помогнеш за опазването на чистотата на Борисовата градина – най-големия и красив градски парк на територията на София.

“Пчелен мед за смет” е екологична инициатива, която ще се проведе на 19 септември (неделя) на територията на Борисовата градина. Събитието ще се проведе с подкрепата на Бритиш Американ Табако България и с медийната подкрепа на National Geographic и IMEDIAGROUP, а целта е да се подобри чувството на лична отговорност у жителите на столицата. Защото всеки един човек е важен, когато говорим за опазване на чистотата и грижата за града, в който живеем! Не забравяйте, че от съществено значение да е изхвърляте отпадъците единствено в обозначените за това места. Това е едно от ключовите условия за поддържане на околната среда в чист и приветлив вид.

В течение на инициативата “Пчелен мед за смет” ще направим опит да изчистим Борисовата градина от най-често срещаните отпадъци, които могат да бъдат забелязани в територията ѝ – бирени бутилки и кенчета, опаковки от хранителни продукти, фасове от цигари и т.н.

Вярваме, че личният пример винаги е за предпочитане, поради което в “Пчелен мед за смет” ще се включат и редица популярни лица от публичния живот на България – хора от културния, спортния и журналистическия сектор. Сборен пункт на инициативата е Парк-театър “Борисова градина”, като всички желаещи да се включат в нея могат да заповядат от 11 часа. Предвижда се чистенето на парка да продължи до 13 часа, а след това идва време за награди! Всеки един участник в “Пчелен мед за смет” ще получи по едно бурканче мед, стига да е предал поне 100 грама събрани отпадъци. 

За най-големите отличници ще има и допълнителни изненади – безплатни билети за театралните представления и концерти на Парк-театър “Борисова градина”. Ще бъде връчен и специалният приз “Златна пчела”, с който ще бъде награден човек или колектив, успели да се отличат с осезаемо висок принос за опазването на Борисовата градина.

Събирайки се на сборния пункт в 11 часа, участниците в инициативата ще получат инструкции как да процедират от тук нататък. Чистенето на парка ще се състои посредством движение по различни маршрути, преди да се стигне до повторно събиране при сцената на Парк-театър “Борисова градина” в 13 часа. Тук е моментът да уточним, че не се предвижда участие на деца и малолетни в чистенето на парка.

В същия ден от 20 часа, отново в рамките на Парк-театър “Борисова градина”, ще се връчат и наградите “Златната пчела” на част от заслужилите творци, участвали в представленията на откритата сцена в сърцето на столицата. 

Дълбоко вярваме, че от всеки един от нас зависи в каква страна ще живеем и какво ще оставим на децата си. България би могла да бъде райско кътче, но това зависи от всеобщите ни усилия и начин на живот. Опазването на чистотата е една от първите и най-основни стъпки, които трябва да предприемем в тази посока. Екипът на “Пчелен мед за смет” призовава софиянци да се включат в инициативата на 19 септември и да дадем своя малък, но важен принос за облагородяването на Борисовата градина!

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY