Soundtrack.bg
кори тейлър

Кори Тейлър разкри кой е „перфектният хеви метъл албум“

Кой е перфектният хеви метъл албум? Най-доброто, което някога е създавано в историята? Онази висока летва, към която стотици банди в световен мащаб се стремят?

Поне според вокалиста на Slipknot и Stone Sour Кори Тейлър, това е безспорната класика на Metallica Master of Puppets. Американският музикант е на мнение, че никой и никога не е създавал по-добър продукт в този жанр.

Кори Тейлър разговаря с пичовете от Knotfest и не скри любовта си към Master of Puppets – албум №3 в дискографията на Metallica, внесъл истинска революция в музиката с излиането си през 1986 година.

Кори сподели следното: „Това е перфектният хеви метъл албум. В него няма никаква излишна „мазнина“. Единственото лошо нещо, което мога да кажа за него, е че е твърде кратък. Преди да се осъзнаеш, вече е свършил. Тогава си казваш – „Хей, почакай малко“, и трябва да го пуснеш отново. Но това е един красив, наистина красив албум“.

В същото интервю Кори говори и за влиянието, което „Голямата четворка“ (Metallica, Slayer, Anthrax, Megadeth) имат върху неговото собствено развитие и поколението му като цяло.

„Това бе музиката на едно цяло ново поколение от психопати, защото тези банди бяха обичани сред толкова много различни групи от хора. Пънкарите ги обичаха, а метълите ги боготворяха. Дори хлапетата, които бяха алтърнатив, наистина ги харесваха, защото в музиката им имаше толкова много свирепост и бяха нещо различно от всички останали“.

„Знаехме, че още в момента, в който нашите родители чуят музиката на тези групи, те вече ще ги мразят. Това пък накара самите нас да ги обичаме дори повече. Няма нищо по-готино от това да слушаш музика, която кара възрастните да се страхуват“.

Кори Тейлър обсъди и евентуалния момент на неговото собствено оттегляне от сцената.

„Постоянно си говоря за това с жена ми и тя ме пита кога ще се оттегля. Най-хубавото нещо е, че дори не ми се налага да го направя. Мога да спра да ходя по турнета, но няма да има нужда да се отказвам. Ще правя това нещо докато колелата вече не издържат. Мисля, че когато се оттегля, това е моментът, в който ще започна да вехна“.