Soundtrack.bg

Роджър Тейлър от Queen: Който не се ваксинира, да не очаква здравна помощ

Музикантът Роджър Тейлър от легендарните Queen направи остро изказване по адрес на хората, които не желаят да си поставят ваксина срещу COVID-19. Тейлър е на мнение, че същите тези хора не бива да очакват здравна помощ, когато се разболеят от коронавирус.

Тейлър публикува изявлението си в социалните мрежи, призовавайки британците да си поставят ваксина. Не е тайна, че именно Великобритания е една от държавите в Европа, най-силно засегнати от COVID-19 пандемията.

Роджър Тейлър написа: „Когато те са достъпни, всички трябва да си поставят ваксина. Тези, които откажат да го сторят, а същевременно се разболеят от COVID, поставяйки живота на други хора в риск, не бива да очакват помощта на героите от здравната система. МОЛЯ ВИ, поставете си ваксина“.

Ваксинацията на Острова продължава с пълна сила. Вече около 14 милиона британци са се ваксинирали, като по голяма част от тях са възрастните хора над 70-годишна възраст. Самите Queen трябваше отново да отменят концертните си дати във Великобритания и Европа заради продължаващата пандемия.

Междувременно тези дни легендарният Ози Озбърн от Black Sabbath си постави първата ваксина. Музикантът призна, че в първия ден е чувствал неприятен ефект от убождането, но като цяло се чувства повече от добре. В интервю преди време Ози призна, че имайки предвид всичките му здравословни проблеми, той навярно не би могъл да оцелее при заразяване с COVID-19.