Soundtrack.bg

Крис Евънс си спомни за деня, в който е гледал за първи път „Отмъстителите: Краят“

Крис Евънс бе една от големите звезди в кино вселената на Marvel, преди той да се оттегли от франчайза след епичния „Отмъстителите: Краят“. В момента има слухове, че американският актьор би могъл отново да се появи на голям екран, но потвърждение за това на този етап няма.

„Отмъстителите: Краят“ е най-големият блокбъстър в цялата история на киното до този момент. Със спечелени повече от 2.7 милиарда долара, лентата държи рекорда за най-успешен филм в историята на боксофиса. Филмът на братята Русо сложи край и на историята, която филмите на Marvel развиваха повече от 10 години.

Крис Евънс, играещ Капитан Америка, написа статия за списание Empire, в която си спомни за деня, в който за първи път е гледал продукцията. Той го е сторил рамо до рамо с останалите в киносалона по време на премиерата на филма.

„Исках да усетя този финален филм по същия начин, по който би го направила и публиката“, посочва Евънс.

Един от най-запомнящите се моменти в „Отмъстителите: Краят“ бе този, в който Капитан Америка се оказва достатъчно достоен, за да вдигне легендарния чук Мьолнир на Всемогъщия Тор.  „Когато Капитана вдигна Мьолнир, целият киносалон откачи“, спомня си актьорът.

Той добавя: „Дори и да знаех, че този момент предстои, все още се почувствах много емоционално. В следващите седмици моите близки и приятели не спряха да ми пращат клипчета, показващи как цели киносалони губят ума си по време на тази сцена“.

Евънс продължава: „Виждайки тези реакции осъзнах, че съм бил истински късметлия да бъда част от всичко това. Бях изпълнен с чувство на гордост и благодарност, които не бих могъл да изразя с думи. В тези моменти не бях възрастен човек, а бях отново дете, изцяло погълнато от силата и магията, които тези филми носят със себе си.“

Киновселената на Marvel ще се завърне през месец май, когато предстои да гледаме първия филм от четвъртата фаза на MCU – „Черната вдовица“.