Soundtrack.bg

Филмът за Наполеон с Хоакин Финикс ще бъде в Apple TV+

Стрийминг платформата Apple TV+ си осигури правата на Kitbat – предстоящия филм на режисьора Ридли Скот, който ще ни представи носителя на „Оскар“ Хоакин Финикс в ролята на френския владетел и пълководец Наполеон Бонапарт.

Ридли Скот е не само режисьор, но и продуцент на проекта. Очаква се филмът да проследи корените на Наполеон и безмилостния и безкомпромисен начин, по който той се изкачва до самия връх на френската държава. Ще има акцент и върху сложните, понякога изпълнени с насилие отношения между него и съпругата му Жозефин.

Автор на сценария на Kitbag е Дейвид Скарпа, който вече работи заедно с Ридли Скот по филма му All the Money in the World от 2017 година. Любопитен факт е, че за първи път от 2000 г. насам ще видим Ридли Скот и Хоакин Финикс да работят заедно. За последно те го сториха в епичния „Гладиатор“, в който Финикс влезе в ролята на римския император Комодий.

Предстои да видим Хоакин Финикс в ролята на Наполеон Бонапарт

Говорейки пред Deadline, Ридли Скот заявява: „Наполеон е човек, който винаги е успявал да ме завладее. Той произхожда от нищото, но стига дотам, че да владее всичко – всичко това, докато води романтична война със своята съпруга Жозефин. Наполеон успява да покори света, опитвайки да си спечели нейната любов. А когато не успява, завладява света, за да разруши самата нея. Така той разрушава себе си, правейки го.“

Говорейки за участието на Хоакин Финикс в ролята на Наполеон Бонапарт, Скот обясни: „Няма друг актьор на света, който да изиграе Наполеон така, както ще го направи Хоакин. В „Гладиатор“ той успя да създаде един от най-комплексните императори в историята на киното. Сега с Наполеон ще направим същото.“

„Няма по-добър партньор от Apple, който да ни помогне да представим тази история пред световната публика“, каза още Ридли Скот.

На този етап все още не е обявено кога бихме могли да гледаме Kitbag. Със сигурност обаче трябва да се подготвим за нова епична историческа драма, представена ни от брилянтния Ридли Скот.