Soundtrack.bg

Дани Бойл ще режисира биографичния сериал за Sex Pistols

Именитият режисьор Дани Бойл ще оглави предстоящия биографичен сериал от шест серии, който ще ни разкаже историята на пънк легендите Sex Pistols. Продукцията ще носи името Pistol и ще бъде базирана на мемоарите Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol на Стийв Джоунс – китарист на британската банда.

Правата за излъчване на Pistol бяха закупени от ТВ мрежата FX Entertainment, като начало на снимките се очаква да бъде дадено в първите дни на месец март.

Говорейки за предстоящия сериал за Sex Pistols, режисьорът Дани Бойл каза: „Представете си, заедно с останалите момчета от бандата, да нахлуете в The Crown или Downton Abbey, пеейки своите песни и показвайки яростта си спрямо всичко онова, което те представят. Това е моментът, в който британското общество и култура се промениха завинаги. Това бе детонацията на британската улична култура… където обикновени млади хора имаха сцената, за да наложат своята ярост и мода… а всички останали трябваше да ги гледат и да ги слушат… и всички се страхуваха от тях и ги последваха. Това бяха Sex Pistols“.

Той добави: „В центъра на всичко това бе младият, очарователен и неграмотен клиптоман, герой на своите времена, Стийв Джоунс. Според собствените си думи, той се превърна в 94-ия най-велик китарист на планетата.“

Както вече уточнихме, сериалът ще следва сюжета на Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol, а в ролите ще видим актьорите Тоби Уолъс, Ансън Буун, Луис Партридж, Джейкъб Слейтър, Фабиен Франкъл, Сидни Чандлър и звездата от „Игра на тронове“ Мейзи Уилямс.

Президентът на FX Entertainment Ник Град от своя страна добави: „Страхотно е, че отново се захващаме за работа с Дани Бойл – един изключителен артист, който е отговорен за толкова много велики филми и сериали. Стийв Джоунс от своя страна бе в центъра на бурята, която разтърси цялото рок общество. Развълнувани сме, че Дани и останалата част от креативния му тим ще разкажат историята на Стийв като член на една от най-истинските групи – Sex Pistols. Те промениха музиката завинаги, а Дани Бойл е перфектният режисьор за историята на Стийв Джоунс.“

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории