Soundtrack.bg

Чък Норис срещу Брус Лий: изправяли ли са се двамата титани в битка един срещу друг в реалността

Брус Лий и Чък Норис са познати с легендарната битка във филма „Пътят на Дракона“, в който показват виртуозните умения в майсторството на бойните изкуства. Но наистина ли двамата бойци са се изправяли един срещу друг и как точно са се запознали?

Още преди да станат икони в света на бойните изкуства, Брус Лий и Чък Норис усъвършенствали различни бойни стилове. Докато Норис бил световен шампион по карате, Лий бил експерт по кунг-фу, който владеел винг чун и поставил основите на собствен стил през далечните години на 60-те.

Пътищата на Лий и Норис се срещнали по време на снимките на епичния филм „Пътят на Дракона“, който бил третият филм в кариерата на Лий като майстор на бойните изкуства

Филмът бил първото излизане на големия екран на Норис, който успял да получи значителна роля въпреки оскъдните реплики в сценария и появяването си едва в края на филма. Неговият герой е боец, изпратен да отстрани Брус Лий е зрелищен дуел в Колизеума в Рим.

Тяхната почти 10-минутна битка, която показва двамата майстори в близък контакт, се смята за една от най-динамичните и добре построени откъм хореография сцени в историята на жанра на бойните изкуства. Тъй като във филма героят на Норис, Колт, се явява антагонист, победата било замислено да бъде присъдена на Брус Лий.

Популярността на битката и репутацията на актьорите често кара феновете да се чудят дали двамата бойци са се били и в реалния живот

Често Чък Норис получава въпроси за отношенията му с Брус Лий приживе. Двамата се срещнали през 1968 година по време на карате турнир и станали приятели. В продължение на две години Лий и Норис тренирали и работели заедно в задния двор на Норис. Според Чък Норис тренировките им никога не включвали реални удари. Той признава, че в миналото имало спаринг по време на всеобщата им работа, но той никога не преминавал в същински бой. Норис казва, че това било решение на двамата майстори на бойни изкуства. Той не дава информация относно кой от двамата надделявал по време на тренировките.

Все още се смята, че Брус Лий и Чък Норис са се изправяли в реална тайна битка някога в миналото, макар Норис да отрича това. Заради невероятните умения в бойните изкуства и на двамата актьори, феновете им продължават да се питат кой е победителят в хипотетичния реален двубой. Много смятат, че светкавичната бързина на Лий, за която самият Норис многократно е изразявал възхищение, е напълно достатъчно основание да се приеме, че Лий е надвил Норис. Други са убедени, че силата и габаритите на карате шампиона превъзхождали кунг-фу легендата.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.