Soundtrack.bg

Барак Обама няма нищо против Дрейк да изиграе образа му в бъдещ филм

Бившият президент на САЩ Обама одобри идеята музикалният изпълнител Дрейк да изиграе образа му в бъдещ биографичен филм. Обама напусна Белия дом преди четири години, но продължава да се радва на вниманието на медиите. Често той отговаря на въпроси на журналисти какво мисли за сегашната политическа обстановка в САЩ и изразява мнението си за непрекъснатите сравнения между него, Доналд Тръмп и новия президент Джо Байдън. Няма съмнение, че Барак Обама е запомняща се президентска фигура, което означава, че можем да очакваме и филм, проследяващ живота му.

Докато някои рапъри предпочитат да участват в полическата надпревара за Белия дом, Дрейк е решил да се ограничи до по-скромни изяви – влизане в образа на Барак Обама в биографичен филм. Дрейк е познат с музикалната си кариера, но може да се похвали с опита си в актьорството в канадския тийн сериал „Деграси: Следващото поколение“.

Още преди няколко години в свое интервю Дрейк изяви желание да играе ролята на президента Обама. Общото между двамата е, че произхождат от семейства с чернокожи бащи и белокожи майки.

В едно от последните си интервюта по време на представянето на книгата си „Обещана земя“, бившият президент на САЩ е попитан кой би искал да изиграе неговия образ във филм за живота му. На въпроса той отговоря, че като най-подходящ кандидат за ролята неговите дъщери Малия и Саша биха посочили Дрейк. Според Обама Дрейк е „талантлив брат“, способен да постигне всичко, което пожелае.

President Barack Obama is photographed during a presidential portrait sitting for an official photo in the Oval Office, Dec. 6, 2012. (Official White House Photo by Pete Souza)

От сенатор до първия чернокож президент на САЩ – израстването на Обама в политиката е съпътствано от щастлив семеен живот, като всичко това е чудесна идея за създаването на филм за живота на лидера, успял да докосне сърцата на много младежи в Америка.

Дали Дрейк би се справил със задачата да изиграе убедително историческата фигура на 44-тия президент на САЩ и да убеди зрителите, че владее до съвършенство маниера на говорене, поведение и харизма на Обама, предстои да видим.