Soundtrack.bg

Дейв Грол: На 15 се надрусах с гъби на коледното парти на майка ми

Както добре знаем, повечето рок музиканти са имали достъп до наркотиците, с една или друга интензивност. Любопитна история от този аспект разказа фронтменът на Foo Fighters Дейв Грол. Оказа се, че още на 15-годишна възраст той се надрусал за първи път с гъби, а това се е случило по време на коледното парти на собствената му майка.

Грол се сети, че докато е бил надрусан, той всячески се е опитал да научи парче на великаните Led Zeppelin. Ето какво разказа бившият барабанист на Nirvana:

„Отраснах в къща, която бе наистина малка, но всяка Коледа останалите хора просто знаеха, че трябва да дойдат на парти вкъщи. Всички седяхме наоколо, слушахме музика, пиехме любимите си питиета и т.н. Хората просто знаеха, че трябва да дойдат в къщата на семейство Грол.“

„Когато бях на 14 или 15, и бях част от пънк рок банда, с моите приятели се разбрахме те също да дойдат у нас. По същото време дойдоха и приятелите на майка ми, които бяха мои учители в училище. Тогава живеехме в наистина малък квартал, като всички знаеха, че трябва да дойдат вкъщи“.

„И така една година… Боже, не трябва да разказвам тази история. През тази година, може би бях на 15, един от приятелите ми ми подари гъби за Коледа. Никога дотогава не бях опитвал, но този път опитах. Тогава първоначално се замислих, че може би не трябва да го правя, понеже всички приятели на майка ми са тук, а също и учителите от даскало. Познавах тези хора и ги познавах от дълго време“.

„И така, моят приятел ми даде всичките тези гъби. Казах си, че ще взема само малко от тях, но истината е, че това тотално ме изкара от релси. Толкова бях друсан, че един от учителите ми от училище ме отведе в банята и ме пита дали взимам кокаин.“

„След като всички си тръгнаха, стоях буден до 6 сутринта, опитвайки се да науча онази песен на Led Zeppelin – „Bron-Y-Aur“, акустичната ѝ версия. Така и не успях да я разуча достатъчно добре. В един момент реших, че съм я научил, но всъщност това така и не се случи“.

През февруари Дейв Грол и Foo Fighters ще издадат своя десети студиен албум, който ще носи името Medicine at Midnight.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.