Soundtrack.bg

Кристофър Нолан призна, че не разполага със смартфон

Именитият британски режисьор Кристофър Нолан изненадващо разкри, че не притежава нито един смартфон. Разбира се, причините за това не са финансови, а се крият в това, че Нолан намира този тип джаджи за твърде разсейващи.

50-годишният режисьор е познат като автор на едни от най-впечатляващите ленти в последните 10-15 години, като е достатъчно да споменем футуристични шедьоври като „Генезис“ и „Интерстелар“. През тази година британецът представи последния си филм „Тенет“, но до голяма премиерата му бе помрачена от пандемията от коронавирус, която сериозно „удари“ цялата филмова индустрия.

В едно от последните си интервюта Кристофър Нолан споделя: „Вярно е, че не притежавам смартфон. Имам малък телефон с капаче, който от време на време нося с мен. Аз съм човек, който лесно се разсейва. Поради това не желая да имам достъп до интернет във всеки един момент. Някои от най-добрите ми идеи идват точно в онези моменти, които хората обикновено запълват с онлайн активности. Това работи за мен.“

Макар и създател на футуристични филми, Кристофър Нолан не е голям фен на технологиите

В своето интервю пред People Magazine Нолан добавя, че предпочита да прави обаждания си от станционарен телефон, отколкото да изпраща имейли.

„Никога не съм проявявал интерес към този метод на комуникация. Предпочитам да се обаждам на хората от станционарен телефон. Предполагам, че всеки намира своя собствен начин да комуникира с останалите и да си върши работата“, добавя той.

„Никога не съм използвал имейл, защото не смятам, че той би ми помогнал относно това, което правя. Не ми се занимава с това. Когато започнах работата си в този бизнес, не бяха много хората, които имаха мобилни телефони. Тогава и аз нямах. Никога не съм имал желанието да си купя, защото винаги около мен е имало хора, които могат просто да ми услужат с техните. Обичам да нямам смартфон, защото това ми дава повече време да мисля“, каза още британският творец.