Soundtrack.bg

Ангъс Йънг разкри от коя песен на AC/DC го е срам

AC/DC е една от най-великите рок банди на всички времена, но има парчета, които и самите членове на групата не харесват особено. За едно от тях говори китаристът Ангъс Йънг, който получи именно подобен въпрос – коя песен на AC/DC той и до днес не може да хареса?

Говорейки пред Vulture, един от боговете на китарата споделя, че песента, за която и до днес съжалява, е „Love Song“ от версията на албума High Voltage (1975), издадена специално за феновете в Австралия. Йънг споделя, че просто не смята, че това е песен, която подхожда на цялостния стил на великаните от Сидни.

„Тази песен бе нещо много различно за нас“, споделя китаристът, добавяйки: „Не съм сигурен дали всъщност не се опитахме да направим пародия на любовните песни по това време. Бон Скот (предишният фронтмен на AC/DC, бел. ред.) написа текста. Дори не мога да си спомня думите“.

„Помня, че човекът, който работеше за нас в звукозаписната компания, ни говореше за нещата, които се въртят по радиото в онзи момент – а това бе много „софт“ музика. Той смяташе, че трябва да издадем това парче, защото най-вероятно ще го въртят по радиата. Сещам се, че тогава си мислих – кой нормален човек ще иска да издаде това?“

Ангъс Йънг продължава: „Ние обаче имахме късмет, че всички хора от радио станциите, които ни бяха гледали на живо, добре знаеха, че това не са истинските AC/DC. Така че радио станциите просто обърнаха плочата и започнаха да въртят другата песен, която бе кавър на блус парчето „Baby, Please Don’t Go“. Така всъщност направихме хит от нашия B-Side!“

През тази година AC/DC издадоха своя 17-и студиен албум, носещ името Power Up. Голямата новина в случая бе завръщането на вокалиста Брайън Джонсън, който имаше лекарска забрана да пее заради увреждане на слуха. Джонсън дори бе заменен от легендата Аксел Роуз от Guns N’ Roses по време на концертите на AC/DC.