Soundtrack.bg

Официално: Мадс Микелсен сменя Джони Деп във „Фантастични животни“

Джони Деп вече не е част от франчайза „Фантастични животни“, но поредицата си има своя нов Гриндевалд. Това е датският актьор Мадс Микелсен, който ще замени Деп в ролята на основния антагонист в поредицата, базирана върху света на „Хари Потър“.

Както е известно, Джони Деп реално бе уволнен от франчайза, след като американецът загуби дело срещу таблоида „Сън“, което бе завел заради твърдения за упражнявано домашно насилие спрямо Амбър Хърд. Както вече ви бяхме съобщили, Джони Деп ще прибере сериозна компенсация за това.

Очаква се третият филм от „Фантастични животни“ да бъде на екран през лятото на 2022 година. Както сигурно помните, втората част приключи с гръмко разкритие, свързано с един от героите във филма. Действието се развива десетилетия преди събитията в „Хари Потър“, засягайки някои наистина интересни теми от вселената на момчето магьосник.

Мадс Микелсен е определено един от най-талантливите и утвърдени европейски актьори в настоящия момент. Датчанинът има страхотни роли зад гърба си, като например ролята му на Ханибал Лектър в едноименния сериал. Той е участвал в поредици като „Междузвездни войни“ и „Джеймс Бонд“, като е участвал и във филми от вселената на Marvel.

Разбира се, уволнението на Джони Деп от страна на Warner Bros. не бе прието позитивно от голяма част от феновете. Най-малко защото все още не е напълно ясно какво се е случило между него и бившата му съпруга Амбър Хърд. Има достатъчно основания да смятаме, че Хърд е всъщност тази, която е упражнявала насилието във връзката им, а не обратното. Тепърва обаче съдът ще трябва да реши тази жестока драма между двамата актьори.

В момента продължава работата по третия филм от „Фантастични животни“, а част от актьорския състав са имена като Еди Редмейн, Катерин Уотърстън, Езра Милър, Джъд Лоу и други. На този етап филмите от „Фантастични животни“ предизвикват противоречиви отзиви от страна на критика и фенове, но ние ги намираме за интересни.