Soundtrack.bg

Родната банда hug or handshake представи ново видео

Една от новите български групи hug or handshake представи ново видео към едно от последните си парчета. Става дума за песента „Blaze of Sorry“, към която двамата членове на бандата Антон Георгиев и Петър Трифонов заснеха добро видео.

От hug or handshake споделят, че парчето е своеобразен музикален разказ за музикалното им израстване и за онзи специален момент, в който вече трябва да продължиш напред и да загърбиш цялата носталгия по детството и миналото, колкото и трудно да е това.

Антон и Петър не се имат за класически „закоравели мъжаги“, напротив – самото име е нещо като антипод на този образ. Двете момчета не са нищо по-различно от младежи в 21 век, които са несигурни във всеки един избор, който правят. Петър, който е автор на музиката към песента, разказва: „Това, разбира се, касае само какво бе заложено в името на песента. След това Тони добави своята магия и всичко придоби нова дълбочина и смисъл.“ 

Антон Георгиев е автор на текста, докато аранжиментът и миксът са дело на продуцента Симеон Лозанов – Monyx. Вижте и видеото към „Blaze of Sorry“:

Режисьор и оператор на видеото към песента е Никола Атанасов от handplayed productions. Той е автор и на видеото към предишния сингъл на hug or handshake – „Molten Dreams“. Този път обаче видеото създава по-силно усещане за цветове и пространство, включвайки и някои красиви природни кадри. Сюжетът на видеото разказва за две момчета, които, макар и с инфантилно поведение, опитват да се върнат към времената на своето детство. В един момент обаче, покосени от прозрението, че вече не са на 12 години, те трябва да пораснат и да се сблъскат с реалността.

В момента hug or handshake продължават да работят по своя дебютен студиен албум. Очаква се проектът да се появи най-късно до пролетта на 2021 година, а ние, разбира се, нямаме търпение да го чуем. Качествената българска музика заслужава подкрепа.