Soundtrack.bg

Ентъртейнмънт индустрията отдаде почит на Шон Конъри

Светът на филмовата и ентъртейнмънт индустрия отдаде почит на починалия сър Шон Конъри. Великият шотландски актьор почина на 90-годишна възраст в своята къща на Бахамите, умирайки спокойно в съня си. В последните години той страдаше от деменция, като напоследък състоянието му не беше никак добро.

Приживе сър Шон Конъри направи име, участвайки в култовата филмова поредица за Джеймс Бонд. Продуцентите на франчайза Майкъл Уилсън и Барбара Броколи бяха сред първите, които отдадоха почит на сър Конъри.

„Съкрушени сме от новините за смъртта на сър Шон Конъри. Той беше и винаги ще бъде запомнен като оригиналния Джеймс Бонд, чийто незаличим вход в киноисторията започна, изричайки онези незабравими думи – „Името е Бонд… Джеймс Бонд. Той внесе истинска революция в света със своята смела и остроумна версия на сексапилния и харизматичен таен агент. Няма съмнение, че той е до голяма степен отговорен за успеха на филмовата поредица. Винаги ще му бъдем благодарни“.

Звездата от филмите за Х-Мен Хю Джакман добави: „Когато растях, Шон Конъри бе мой идол. Той бе истинска легенда както на екрана, така и извън него“.

Шон Конъри бе първият актьор, изиграл ролята на Джеймс Бонд

Актьорът Алек Болдуин, който се е снимал заедно с Шон Конъри, написа: „Мисля, че всеки човек, който е работил с него, би казал същото нещо – какъв професионалист само бе той. Беше страхотно да работиш с него. Той ме научи на много неща. Той бе мил и вежлив с мен, макар и да не бе длъжен“.

Пиърс Броснън, който е един от актьорите, изиграли ролята на Джеймс Бонд, написа: „Сър Шон Конъри, ти бе моят най-велик Джеймс Бонд.“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп също се отби в Twitter, за да почете паметта на Шон Конъри. „Той бе легендарен актьор. Какъв човек само! И истински силен характер. Беше ми наистина трудно да получа разрешение за моите строежи в Шотландия, докато той не се намеси и не каза – „Позволете му да построи това проклето нещо“.