Soundtrack.bg

Вижте Кейт Уинслет под вода на снимачната площадка на Avatar 2

Няколко седмици след като обяви, че ще играе „воден“ герой в блокбъстъра Avatar 2, актрисата Кейт Уинслет вече се радва на интереса на феновете към кадър от снимачната площадка на филма. В профила си в Instagram продуцентът Джон Ландо сподели снимка на актрисата, която влиза в ролята си под вода.

Спиращият дъха кадър показва 45-годишната Уинслет, облечена в специален костюм с дълго наметало, разгърнато зад нея, докато тя се намира на дъното на басейн. По всяка вероятнос, както се вижда на снимката, притежателката на Оскар носи задължителни тежести, които успяват да я задържат на дъното, а наблизо двамата професионални гмуркачи придържат бутилки с кислород.

„Трябваше да се науча да се гмуркам, за да изиграя ролята в Avatar, и това беше невероятно. Най-продължителното задържане на дъха ми е седем минути и 14 секунди, истинска лудост”, споделя за Hollywood Reporter вълнението си Уинслет.

https://www.instagram.com/p/CG0FuHsjep5/

Помолена да разкрие повече детайли около превъплъщението си на снимачната площадка, актрисата остава лаконична, притеснена, че и без това е издала предостатъчно тайни от кухнята. Джеймс Камерън, който е режисьор и автор на Avatar също не споделя повече информация за филма, чиято премиера ще се състои в края на 2022 година.

Продуцентът Ландо и преди е показвал в мрежата снимки с Уинслет и други звезди, участващи в подводните сцени на блокбастъра. Към момента е ясно, че продължението на Avatar струва поне $1 млрд. Третата част на филма ще бъде готовa през 2024-та, а четвъртата и петата се планира да излезе на екран през 2026-та и 2028-ма година.