Soundtrack.bg

Вижте трейлър на Sonbigrd – филм с главен герой COVID-19

Живеем във времето на COVID-19, като всички използваме ентъртейнмънт индустрията, за да избягаме поне за малко от тази сива реалност. Защо тогава някой би искал, във времена на коронавирус, да гледа филм за… коронавирус?

Със сигурност обаче ще има и такива хора.

Songbird е игрален филм, продуциран от известния филммейкър Майкъл Бей и режисиран от Адам Мейсън. Сред актьорите в проекта са КейДжей Ейпа, София Карсън, Крейг Робинсън, Питър Стормеър и самата Деми Мур. А главен герой в лентата е самият COVID-19.

Преди да продължим, вижте първия трейлър на Songbird:

Действието в Songbird се развива през 2024 година, когато пандемията от коронавирус не е затихнала, а напротив – вирусът е мутирал, станал е още по-смъртоносен и вече е отнел живота на повече от 110 милиона души в световен мащаб. Оцелелите американци са принудени да живеят в изолирани карантинни лагери, където, очевидно, правата им на граждани отдавна са загубили стойност и значение. Всеки един, който се опита да напусне дома си, рискува да бъде застрелян без каквото и да е предупреждение.

Сюжетът на филма се фокусира върху двама влюбени, които, за тяхно съжаление, са разделени в конкретния момент и не могат да си окажат лична подкрепа един на друг. Описвайки тази сюжетна линия, режисьорът Адам Мейсън заявява: „Това е като Ромео и Жулиета, но те са разделени от вратата ѝ и от вируса. Това е един утопичен и страшен свят, но същевременно е и романтичен филм за двама души, които искат да бъдат заедно, но не могат“.

На този етап все още не е ясно кога ще можем да гледаме Songbird, като тепърва трябва да бъде обявена датата за рилийз. От вас зависи дали искате да гледате този филм или не. Много хора вече коментираха в социалните мрежи, че надали биха си го причинили, особено когато COVID-19 е съвсем реална ситуация и всички ние вече страдаме от това.