Soundtrack.bg

Сериал по Assassin’s Creed тръгва в Netflix

Страхотна новина за всички фенове на гейминг поредицата Assassin’s Creed! Най-голямата стрийминг платформа в света Netflix ще помести в своя каталог нов сериал, изцяло базиран върху популярния франчайз на френското студио Ubisoft. С други думи, пригответе се отново да проследите приключенията на култовите асасини, само че във формат на сериална поредица.

Съобщава се, че бъдещият сериал няма да има никакви допирни точки с игралния филм по Asasssin’s Creed, с участието на Майкъл Фасбендър, който излезе на кино екраните преди няколко години.

Assassin’s Creed поредицата стартира през 2007 година, като досега франчайзът извървя дълъг път, пренасяйки ни в различни епохи и различни места от човешката история. Последната игра от поредицата е фокусирана върху викингите, а играчите ще имат възможността да се потопят в преживяванията на мракобесните скандинавски воини.

Директорът на филмовия и ТВ отдел на Ubisoft Джейсън Алтман потвърди новината за сделката с Netflix, съобщавайки в свое изявление: „В повече от десет години, милиони фенове по целия свят помогнаха да направим от Assassin’s Creed един иконичен франчайз.“

Във филма от 2016 година сюжетът ни пренесе към времената на 15-и век и испанската инквизиция. Тогава историята ни предложи събития и герои, които до момента не познавахме от видео игрите. В момента проектът по сериала е в много ранен етап, като Ubisoft тепърва търсят човек, който да застане начало и да го реализира. Това означава, че най-вероятно ще трябва да почакаме, преди да научим повече детайли и изобщо проектът да започне да добива по-съществена форма.

Първата игра от Assassin’s Creed ни пренесе във времената на кръстоносните походи, а впоследствие сюжетът ни е пращал на места като Египет, Древна Гърция, САЩ по време на американската революция и други. Каквото и да решат Ubisoft относно новия сериал, едно е сигурно – събитията в него ще ни пренесат на вълнуващи места във вълнуващи времена, както винаги е било досега в различните издания на играта.