Soundtrack.bg

„Когато зимата идва” – Пoл Маккартни за вдъхновението по време на пандемията и новия му солов албум

Да съчетава полезното и приятното не е никак трудно за Сър Пoл Маккартни. Приготвянето на домашен ароматен бананов кекс и усилената работа върху новия албум изпълват ежедневието на легендарния музикант от Бийтълс по време на карантината.

Петдесет години след излизането на първия му албум, Маккартни се завръща с нов проект, съобщава списание “People”.

На 20 октомври британецът обяви предстоящата премиера на “McCartney III” –  третият албум от  трилогията от солови албуми, датиращи от 70-те и 80-те години на миналия век. Новият албум ще бъде издаден от Capitol Records на 11 декември и ще включва парчета, които бившият вокалист и басист на Бийтълс е успял да запише по време на продължителната карантина през пролетта на тази година.

Записите били направени в Съсекс, Англия, като в тях са включени откъси от изпълнения на живо на Маккартни, акомпанирани от пиано, китара и барабани, на които самият той е свирил. Музикантът споделя, че за работата върху настоящия си албум, се вдъхновил от връщането си към неиздадено парче от 90-те години, наречено “When Winter Comes”.

“Живеех заключен в своята ферма заедно със семейство ми и прекарвах времето в студиото всеки ден”, споделя артистът

Освен това по същото време той работел и върху саундтрака на филм, но когато приключил със задачите си по филмовата музика, почувствал, че трябва да запълни времето си с нещо. Така Маккартни се върнал към отдавна забравени проекти, за които никога не намирал време.

„Всеки ден се заемах със записи с интрумента, върху който някога бях записал песен и постепенно ги надграждах, което беше доста забавно”, описва работата си бившият член на Бийтлъс. Той разглежда творческия си период по време на карантината по-скоро като „правене на музика за самия себе си”, отколкото като работа, която трябва да се свърши. „Така, че правех всичко онова, което ми харесваше и нямах представа, че то ще се превърне в албум”, допълва Сър Пoл Маккартни.