Soundtrack.bg

Последният филм на Чадуик Боузман (Трейлър)

Стрийминг платформата Netflix разпространи първи трейлър на филма Ma Rainey’s Black Bottom. Лентата е специална, защото това е последният филм, в който се снима покойният Чадуик Боузман. Актьорът почина от рак на 43 години, точно когато кариерата му започна да се изстрелва в небесата след ролята му на Черната пантера във филмите на Marvel.

Но какво точно е Ma Rainey’s Black Bottom и за какво се разказва в него?

Филмът е адаптация на романа на Аугуст Уилсън от 1984 година, носещ същото име. Сюжетът проследява певицата от Юга Ма Рейни (в ролята – Виола Дейвис), която опитва да се утвърди в музикалната индустрия в Чикаго през 20-те години на миналия век. Чадуик Боузман влиза в ролята на нейния тромпетист Левий, който я следва плътно по пътя към успеха.

Ето и трейлър на филма:

Един от продуцентите на Ma Rainey’s Black Bottom е легендарният актьор и носител на „Оскар“ Дензел Уошингтън. За работата си с Чадуик Боузман той споделя: „Той свърши брилянтна работа. Все още не мога да повярвам, че него вече го няма.“

Самата Виола Дейвис определя Боузман като човек, с когото е прекрасно да се работи. Тя споделя: „Той успя да остави на заден план каквото и его да има, каквато и суета да има, за да може да ни представи образа на Левий.“

Очаква се Ma Rainey’s Black Bottom да бъде наличен за стриймване в Netflix в средата на месец декември.

На 28 август Чадуик Боузман почина изненадващо за всички на 43-годишна възраст. Актьорът водеше битка с рак на дебелото черво, без феновете му и обществеността изобщо да знаят това. Той доби световна известност с ролята на Черната пантера в кино вселената на Marvel. Впоследствие се снима и в един от филмите на Спайк Лий, както и в други отлични продукции. През 2018 година списание Time го включи в списъка си със сто най-влиятелни личности на планетата.