Soundtrack.bg

Вандали посегнаха на статуята на Крис Корнел в Сиатъл

Вандали посегнаха на статуята на легендарния рок музикант Крис Корнел в родния му град Сиатъл. Монументът се намира пред Музея на поп културата в града, като статуята бе залята с бяла боя или друг тип вещество от подобен тип.

Представители на музея заявиха пред местните медии, че възможно най-бързо статуята ще бъде върната в първоначалния си вид.

От музея на поп културата заявиха: „Дълбоко наранени сме от този вандалски акт, оскверняващ паметта на един от най-обичаните артисти на Сиатъл и целия останал свят“.

Крис Корнел бе фронтмен на рок бандите Soundgarden и Audioslave, и е считан за една от най-големите легенди на гръндж рока. Той отне живота си през 2017 година, когато се обеси в хотелската си стая след концерт на Soundgarden в Детройт. Той бе на 52 години.

Имаме и други, далеч по-приятни новини, свързани с Крис Корнел.

Очаква се снимките по филма, посветен на Корнел, да стартират през следващия месец. Лентата ще носи името „Черни дни“ (Black Days), като акцентът ще падне върху последните дни от живота на Крис Корнел. Със сигурност това е проект, който всички фенове на гръндж рока, а и рока като цяло, очакват с нескрит интерес.

Иначе наскоро имахме възможността да чуем и неиздаван досега трак, в който Крис Корнел прави кавър на парчето на Guns N’ Roses „Patience“.

Вдовицата на Корнел – Вики написа в социалната мрежа: „Един от инженерите на Крис ми напомни за записите от 2016 година, които все още има. „Patience“ бе един от тях. Този запис е вдъхновен от нашата дъщеря Тони, която е огромен фен на Guns N’ Roses. Тя помоли баща си да я научи да свири това парче на китара. Неговият кавър е плашещо красив. Неговият рожден ден изглежда като перфектният момент да го споделим и да отпразнуваме Крис, неговия глас, неговата музика, истории и изкуство.“

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.