Soundtrack.bg

На 68 години почина барабанистът Франки Банали

На 68-годишна възраст почина музикантът Франки Банали, известен като барабанист на хеви метъл бандата Quiet Riot. Той е бивш член и на друга известна група – W.A.S.P.

Смъртта на Банали бе потвърдена от неговата вдовица Реджина. Тя съобщи, че музикантът е починал в четвъртък вечер, губейки продължителна и изтощаваща 16-месечна битка с рака. Банали бе диагностициран с рак на панкреаса, а проведените лечения не успяха да му помогнат.

В свое изявление Реджина Банали казва: „Той проведе невероятно смела 16-месечна битка до самия край, като продължи да свири на живо толкова дълго, колкото бе възможно. Стандартната химиотерапия спря да дава резултат, а серия от удари направиха продължаването на болничното лечение невъзможно.“

Тя добави: „Франки окончателно изгуби битката в 19:18 часа на 20 август в Лос Анджелис, заобиколен от своята съпруга и дъщеря“.

Новините идват само пет дни след като Франки Банали благодари на феновете за продължаващата им подкрепа. Той отново преживя удар, докато се намираше в болницата, което допълнително утежни положението му.

Тогава барабанистът заяви: „Прекарах последните три седмици в болницата. Сега съм у дома. Имах две преливания на кръв, а също така преживях и удар, докато бях там. Сега се възстановявам у дома. Благодаря ви за добрите пожелания“.

Франки Банали обяви, че е болен от рак през месец октомври миналата година. Тогава той разкри, че се бори със заболяването от месец април. Тогава той заяви, че е твърдо решен да се бори докрай.

„Първоначалната прогноза бе доста плашеща. Преживявал съм много битки и съм понасял много, но се радвам да споделя, че след няколко рунда на химиотерапия, състоянието ми се подобрява. Пътят пред мен не е лек, но ракът си намери достоен противник. Планирам да продължа да се боря“, заяви тогава музикантът.

Роден в Куинс, Ню Йорк, Франки Банали се мести в Лос Анджелис, където е сред основателите на групата Quiet Riot. Най-успешният албум на бандата е Metal Health, който се продава в повече от 10 милиона копия. Бил е част от бандите W.A.S.P. и Hughes/Thrall. Работил е и с легендарния Били Айдъл.