Soundtrack.bg
Hurts

Hurts се завръщат с нов албум през септември

Британското електронно поп дуо Hurts ще издаде нов албум през следващия месец. Членовете на бандата Тио Хъчкрафт и Адам Андерсън обявиха, че на 4 септември техните фенове ще могат да чуят новия студиен запис, носещ името Faith. От дуото обещават, че албумът ще представи една нова креативна посока, която Hurts са поели след известен творчески застой.

До момента вече успяхме да чуем някои парчета от албума, а именно – „Voices“, „Suffer“ и „Redemption“. Най-новият трак пък носи името „Somebody“, който ви предлагаме да чуете още сега:

Специфичният, но отличителен вокал на Тио Хъчкрафт отново влиза в убийствена творческа симбиоза с таланта за музициране на Адам Андерсън. Парчето впечатлява със своя авангард, а критиците го нареждат до най-успешните засега композиции на Hurts.

От бандата споделят, че „Somebody“ е песен за „неподчинението, силата и способността да се изправиш отново на крака след силен удар“. Те добавят, че по този начин представят на феновете една нова енергия, която те ще усетят в студийния проект Faith. Видеото на песента също впечатлява с визуалните си достойнства, както и с винаги присъстващия стремеж на бандата за пленителна концептуалност.

Hurts е проект, който продължава да пише своята история. Дуото е формирано в английския град Манчестър преди около десет години. Драматичната поп музика на групата напомня за ню уейв вълната от 80-те години на миналия век, а дебютният албум Happiness е един от петте най-продавани албуми във Великобритания за последните години. Албумът достига 13х платинен статут, за което спомагат хитовите сингли „Wonderful Life“, „Stay“ и „Better Than Love“. В момента „Stay“ има повече от 32 милиона слушания в Spotify, докато при „Wonderful Life“ слушанията превишават бройката от 21 милиона.

Следват албумите Exile, Surrender и Desire. Предстоящият Faith е албум №5 в дискографията на талантливите британци, които не спират да ни удивляват със звученето си. Сигурни сме, че ни очакват много приятни изненади в предстоящия запис.