Soundtrack.bg

Metallica за Лейди Гага: Тя е невероятно креативна и безстрашна като артист

Метъл боговете Metallica си спомниха за една от най-интересните им колаборации на сцената, а именно – съвместното им изпълнение с поп звездата Лейди Гага на „Грами“-тата през 2017 година. Според музикантите от бандата, Гага е „невероятно креативен и безстрашен артист“. А идвайки от техните усти, това е истински комплимент.

Metallica дадоха интервю за шоуто на Хауърд Стърн, като бяха попитани именно за онова паметно изпълнение на наградите „Грами“ преди три години. В крайна сметка, не всеки ден виждаме тази група в колаборация с поп артисти.

От Metallica признават, че в по-ранните им години, вероятно никога не биха приели да направят подобна колаборация на сцената. Китаристът Кърк Хамет обаче обясни, че бандата вече е достигнала момент, в който те вече са по-зрели и разбират, че „всички в този бизнес са заедно един с друг“.

Фронтменът Джеймс Хетфийлд от своя страна каза: „Уважавам я като артист. Когато имахме репетиция, тя бе пристигнала там два часа преди нас, за да репетира движенията си и да обмисля нещата. Тя е невероятно креативна и безстрашна като артист“.

Барабанистът Ларс Улрих добави: „Лейди Гага, в частност, обича метъла. Тя ми призна това. Каза ми, че „Metal Milita“ е любимото ѝ парче от нашия каталог“.

На 28 август Metallica ще издадат лайв албума S&M2, който бе записан заедно със симфоничния оркестър на Сан Франсиско. На следващия ден те ще се завърнат с виртуален концерт, който ще бъде излъчван по кината, предазначени за гледане от автомобили.

Колкото до Лейди Гага, през тази година тя издаде своя шести студиен албум, носещ името Chromatica. Записът оглави чартовете в доста държави, а във Великобритания се превърна в най-бързо продаващият се албум за годината.