Soundtrack.bg

Само 2% от чернокожите готови да гласуват за Кание Уест

Президентската кампания на Кание Уест в САЩ май не върви особено добре. Рапърът обяви кандидатурата си за президент на Щатите, но социологическите проучвания показват, че шансовете му за място в Белия дом не изглеждат особено високи. Поне за настоящия момент.

Според проведено проучване на компаниите POLITICO и Morning Consult, само два процента от чернокожите граждани на САЩ биха подкрепили хип-хоп звездата на предстоящите избори. А не е тайна, че Кание разчита особено много на този вот, което е разбираемо. Нещата обаче не изглеждат позитивни за него.

Към двата процента в негова полза, можем да добавим и още 9%, които все още нямат мнение по въпроса за кого биха гласували. Изборите в САЩ ще се проведат на 3 ноември, а Уест има намерението да се яви под банера на „The Birthday Party“.

Проблемите за Кание не свършват дотук. Наскоро бе обявено, че той може да бъде изваден от гласуването в родния си щат Илиноис, а причина за това са невалидни подписи, събрани в негова полза. Адвокатите на рапъра имат време до 21 август, за да оспорят това решение и да защитят подписите с доказателства. Шансовете за това обаче не изглеждат особено големи.

Според други слухове, целта на Кание Уест е да отмъкне от гласовете на кандидата на демократите Джо Байдън. Не е тайна, че Уест е приятел с настоящия президент и член на републиканците Доналд Тръмп. Той дори се появяваше на публични места с червена шапка с надпис MAGA (Make America Great Again) – основният слоган на Тръмп.

Едва ли и някой е очаквал, че Кание Уест би могъл да бъде реален кандидат за президент на САЩ. Да, избирането на Доналд Тръмп показа, че много неща са възможни, но всичко в границите си, разбира се. Иначе известният рапър DaBaby вече обяви, че ще гласува за Кание, но все пак тук говорим за само един глас.