Soundtrack.bg
тимъти шаламе

Режисьорът на „Дюн“ разкри защо е избрал Тимъти Шаламе

Екранизацията на „Дюн“ по Франк Хърбърт определено е едно от кино събитията, които очакваме с огромен интерес. Режисьорът Дени Вилньов събра невероятно талантлив актьорски състав, оглавяван от младия Тимъти Шаламе в ролята на протагониста Пол Атреидис.

За много фенове може би бе изненада, когато бе обявено, че именно Шаламе ще бъде в главната роля в предстоящия филм. Режисьорът Дени Вилньов обаче обясни защо се е спрял именно на него.

Той даде онлайн интервю и посочи, че намира Тимъти Шаламе за перфектен за ролята на Пол Атреидис. Според него, Шаламе има „стара душа в младо тяло“, което е важно за ролята.

„Още от самото начало Тимъти Шаламе бе мой първи избор“, заяви Вилньов. Той добави: „За мен на този свят имаше само един Пол Атреидис. В списъка ми имаше само едно име. Срещнах се с Тимъти, като и двамата спонтанно се съгласихме, че можм да свършим отлична работа заедно. Не беше трудно да го убедя. Избрах Тимъти по няколко различни причини. Преди всичко, той е феноменален актьор. Той е човек с много дълбочина в себе си. Той е и много зрял за възрастта си. Пол Атреидис е човек с възрастна душа в младо тяло. Тимъти е именно това“.

Преди да критикуваме Дени Вилньов за мнението му, че е имало „само един актьор“ за ролята, трябва да си припомним, че в неговата биография няма слаб филм. Не ни остава нищо друго, освен да му се доверим и да видим крайния резултат.

„Дюн“ на Франк Хърбърт ще бъде разделен на два отделни филма. Първият трябва да дебютира на кино екран през декември, но заради COVID-19 не е сигурно, че това ще се случи. Ще трябва да почакаме и да видим.

Освен Тимъти Шаламе, участие в „Дюн“ ще вземат още имена като Ребека Фъргюсън, Оскар Айзък, Джош Бролин, Хавиер Бардем, Джейсън Момоа, Дейв Баутиста, Зендая, Стелан Скарсгард, Шарлът Рамплинг, Стивън МакКинли и други.