Soundtrack.bg

Следващата седмица: Кори Тейлър пуска нещо от соловия си албум

Фронтменът на Slipknot и Stone Sour Кори Тейлър ще пусне през следващата седмица материал от своя първи солов албум. Това обяви самият той в социалните мрежи. Големият ден е 29 юли, когато ще можем да чуем какви ги е вършил Кори в студиото в последно време.

За своя солов албум американецът работи с близки свои хора, сред които басиста Джейсън Кристофър, барабаниста Дъстин Шонхофер и китариста Крисчън Мартучи. По-рано през месеца Кори се включи в материал на Knotfest.com, изразявайки задоволство от крайния резултат, който се е получил.

„Това е вероятно едно от най-добрите неща, които съм писал“, сподели Кори. „Това е всичко, което съм искал да бъде. Има малко от Slade, има малко от Джони Кеш, има малко от Alice in Chains. Имам предвид, големи припеви, забавен рок, огромни сола… невероятно е. Всъщност, преди две години започнах да се уча да свиря на пиано, за да мога да запиша тази песен, която написах за съпругата си. Успях да я изсвиря и да я запиша. И е наистина добра“.

Соловият албум на Кори Тейлър ще включва 13 напълно нови парчета, заяви още той. „Направихме 13 оригинални песни. Записахме и седем кавъра, а също така и шест акустични версии на оригиналите. Или може би бяха пет. Никога не мога да запомня точно. Може би са шест кавъра и шест акустики, не мога да си спомня точно“.

„Всичко, което зная е, че положихме лудо количество труд в рамките на две седмици и половина. Свършихме работа, която смятахме, че ще ни отнеме два месеца и половина. Разбихме ги. Успявахме да запишем по песен на ден. Казвахме си: „Е, окей. Какво ще правим сега? Всичко се подрежда толкова бързо, просто е лудост“.

Е, няма какво друго да направим, освен да изчакаме няколко дни и да чуем малко солова музика от Кори Тейлър. Ще бъде вълнуващо!