Soundtrack.bg

Rolling Stones представиха отдавна загубено парче с Джими Пейдж (АУДИО)

Рок легендите The Rolling Stones представиха пред феновете си отдавна записано парче, участие в което взима и великият Джими Пейдж от Led Zeppelin. Песента носи името „Scarlet“. Освен Пейдж, присъствие в записа има и Рик Герч от Blind Faith.

Съобщава се, че парчето е записано през вече далечната 1974 година. В изявление фронтменът на Stones Мик Джагър казва, че си спомня как той, Кийт Ричардс и Джими Пейдж са записали песента в студиото мазе на Рони Ууд. „Беше страхотна сесия“, посочва Джагър.

Китаристът на The Rolling Stones Кийт Ричардс от своя страна добавя: „Спомням си, че влязохме в студиото в самия край на сесия на Led Zeppelin. Те тъкмо си тръгваха, а ние бяхме запазили студиото след тях. Мисля, че тогава Джими Пейдж взе решение да остане. Всъщност нямахме намерение да го свирим като песен, общо взето беше като демо, нещо като демонстрация, знаете, само за да го почувстваме. Но с подобен състав, знаете, решихме все пак да го използваме“.

Чуйте и въпросното парче:

„Scarlett“ ще бъде част от новото издание на Goats Head Up – албум на Rolling Stones от 1973 година, който предстои да бъде представен отново на публиката. Очаква се да можем да чуем новото издание на албума на 4 септември, за когато е насочена премиерата му.