Soundtrack.bg

Disney създава нов сериал за Ландо Калрисиан?

Филмите от „Междузвездни войни“ май са в нещо като почивка, но това не важи за сериалните продукции, които се създават за стрийминг платформата Disney+. Предстои да гледаме втори сезон на „Мандалорецът“, а освен това се работи върху сериали за Оби-Уан Кеноби и Касиан Андор. Явно обаче има и друго шоу, което попада в плановете на Disney и Lucasfilm.

Редица западни медии съобщават, че по всяка вероятност ще има сериал, който ще се базира върху по-младата версия на Ландо Калрисиан. Персонажът дебютира за първи път в спиноф филма „Соло“, като младият Ландо бе изриган от актьора и хип-хоп изпълнител Доналд Глоувър. Очаква се той отново да бъде ангажиран в тази си роля.

Новините бяха разпространени за първи път в подкаста Kessel Run Transmissions, който е тясно свързан с вселената на „Междузвездни войни“. Там дискутираха, че ако този сериал стане факт, нищо чудно и Елдън Ерънрайх отново да влезе в ролята на по-младия Хан Соло. Основната фигура в продукцията обаче ще бъде Ландо.

На този етап не е ясно и каква би била сюжетната линия в евентуален сериал за Ландо Калрисиан. В края на „Соло“ видяхме как Хан Соло печели Хилядолетния сокол при игра на хазарт, което вероятно няма да ни представи двамата с Ландо в особено добри отношения. Не е изключено и да видим как Ландо създава своята империя в Облачния град. А дали пък няма да го видим надълбоко в криминалния свят? Различни опции пред сценаристите определено има.

Иначе Disney и Lucasfilm се готвят за сериозни промени след спорния успех на третата трилогия от филми. Очаква се президентът на Lucasfilm Кейтлийн Кенеди да напусне поста си. На този етап обаче не е ясно кой би заменил Кенеди на отговорния пост. Има слухове, че създателят на поредицата Джордж Лукас може да бъде отново въвлечен в следващите проекти. Засега обаче няма потвърждение на тази спекулация.