Soundtrack.bg
райън гослинг

Райън Гослинг и Крис Евънс ще се снимат в най-скъпия филм на Netflix

Netflix ще поставят нов рекорд за най-скъпа оригинална филмова продукция. Стрийминг платформата ще задели бюджет от 200 милиона долара за шпионски трилър с участието на звездите Райън Гослинг и Крис Евънс. Продуценти и режисьори на проекта ще бъдат братята Русо, които стоят зад някои от най-големите блокбъстъри на Marvel, включително „Отмъстителите: Война без край“ и „Отмъстителите: Краят“.

Съобщава се, че филмът ще бъде базиран върху романа The Gray Man и се очаква снимките да стартират през месец януари 2021 година. Те ще протекат на различни локации в няколко държави.

Райън Гослинг ще влезе в ролята на Корт Джентри – бивш служител на ЦРУ и наемен убиец от най-висок калибър, който е преследван по целия свят от друг убиец и също бивш служител на ЦРУ Лойд Хансен (Крис Евънс). Романът The Gray Man е написан от Марк Грийни и излиза през 2009 година, превръщайки се в бестселър. От информациите в медиите разбираме, че проектът за филм по книгата се разработва от години. Имало е дори идея Брад Пит да е в една от двете главни роли, но тези планове така и не се осъществяват.

Говорейки пред Deadline, братята Русо споделят: „Това ще бъде истинско преследване между двама страхотни актьори, които представляват две различни версии на ЦРУ. Тези, които са били фенове на „Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител“, ще ни видят в подобна територия, но в обстановката на реалния свят.“

Режисьорите споделят, че за тях е сбъдната мечта да си осигурят услугите на актьори като Райън Гослинг и Крис Евънс. Те споделят, че възнамеряват да направят повече от един филм по историята.

„Намерението ни е да бъдем конкурентни с всеки един филм, който ще бъде по кината. За нас е мечта, че ще можем да го направим с актьори като Гослинг и Евънс. Искаме да създадем франчайз и да създадем цяла вселена, като Райън ще бъде в нейния център.“