Soundtrack.bg

Netflix обяви десетте си най-успешни оригинални продукции

Стрийминг платформата Netflix обяви имената на десетте си най-успешни оригинални продукции, що се отнася до филмите. От компанията посочиха и цифрите, отнасящи се до броя гледания на всеки един от десетте филма в първите четири седмици след излизането им. С това Netflix изненадаха доста хора, имайки предвид, че те традиционно не са фенове на практиката да оповестяват броя на стриймванията.

Най-успешният оригинален филм на Netflix към този момент е екшънът Extraction с Крис Хемсуърт в главната роля. Той е следван от Bird Box със Сандра Бълок и Spenser Confidential.

Въпреки огромния си бюджет и наличието на актьорски състав от легенди, The Irishman на Мартин Скорсезе се класира на едва шеста позиция с 64.2 милиона гледания в първите четири седмици.

Ето и как изглежда въпросният Топ 10, според предоставените от стрийминг платформата данни:

  1. Extraction: 99 million
  2. Bird Box: 89 million
  3. Spenser Confidential: 85 million
  4. 6 Underground: 83 million
  5. Murder Mystery: 73 million
  6. The Irishman: 64.2 million
  7. Triple Frontier: 63 million
  8. The Wrong Missy: 59 million
  9. The Platform: 56.2 million
  10. The Perfect Date: 48 million

Междувременно стана ясно, че „Кутия за птици“ (Bird Box), намиращ се на второ място в класацията, ще се сдобие и с продължение.

Лентата е базирана на едноименния роман на Джош Малърман, превърнал се в бестселър. Както добре знаем, както книгата, така и филмът завършиха по начини, които предполагат появата на продължение.

Давайки интервю пред Inverse, Малърман разкри: „Не мога да кажа много, но продължението на филма е в процес на разработка. Понякога ми е странно, че трябва да пазя всички тези неща в тайна, но това е част от играта.“

Не е изключено вторият филм да използва сюжетни линии от предстоящия нов роман на Джош Малърман, който ще носи името Malorie. Той е директно продължение на „Кутия за птици“. Както вероятно помните, Малъри е името на главната героиня в книгата, изиграна във филма от Сандра Бълок. Очаква се новата книга да излезе до края на този месец.