Soundtrack.bg
хейдън кристенсен

Хейдън Кристенсен се завръща като Анакин Скайуокър?

Изключително интересен слух се прокрадна сред феновете на сагата „Междузвездни войни“. Според информация, поместена в различни уеб издания, актьорът Хейдън Кристенсен може да се завърне в ролята си на Анакин Скайуокър.

Това обаче няма да се случи в нов филм, а в предстоящия сериал за Оби-Уан Кеноби, който ще бъде част от каталога на стрийминг платформата Disney+. Така Кристенсен отново би могъл да се събере на екран с някогашния си колега Юън МакГрегър, който отново ще влезе в ролята на великия джедай Оби-Уан.

Тук е моментът да посочим, че информацията не е потвърдена по какъвто и да е начин. В момента всичко е на ниво „слухове“.

Хейдън Кристенсен изигра ролята на Оби-Уан Кеноби в два от филмите от „Междузвездни войни“ – епизод II „Клонираните атакуват“ и епизод III „Отмъщението на ситите“. В тези две ленти Кристенсен влезе в ролята на джедая с трагична съдба Анакин, който, погълнат от Тъмната страна, се превръща в Дарт Вейдър – един от най-могъщите злодеи във вселената на сагата.

Според някои от информациите, Кристенсен ще има сериозна роля в предстоящия сериал за Оби-Уан. Иначе казано, появата му няма да бъде епизодична, както бе използван гласът му в последния епизод IX „Възходът на Скайуокър“. В миналото самият актьор отричаше, че би могъл да се завърне в сагата, но нищо чудно сега той да е променил плановете си. Актьори като Марк Хамил, Харисън Форд и Кари Фишър също се завърнаха на снимачната площадка, например, взимайки участие в третата трилогия.

Хейдън Кристенсен е вече 39-годишен, като е трудно да се каже, че в момента той е сред големите звезди на Холивуд. Канадецът има роли в различни продукции, но малко от тях му донесоха особено големи успехи. Неговата игра във филмите от „Междузвездни войни“ бе критикувана от множество фенове, но с времето сякаш всички успяхме да оценим в по-добра светлина филмите от втората трилогия.