Soundtrack.bg
дейв грол

За Дейв Грол било „ужасяващо“ да се превърне във фронтмен

Днес Дейв Грол е фронтмен на Foo Fighters, една от най-успешните рок банди в света, но в миналото кариерата му е протичала по съвсем различен начин. Както добре знаем, Грол е бивш барабанист на Nirvana, където вокалист и човек за сцената бе покойният Кърт Кобейн. Впоследствие обаче Грол взима решение да остави барабаните и да излезе по-напред на сцената, оглавявайки Foo Fighters.

Говорейки пред Мат Уилкинсън от Apple Music, поводът за което бе 25-годишнината от първия албум на Foo Fighters, Грол разкри интересни неща. Той призна, че в първите години му е било много трудно да свикне, че вече не е барабанист и че трябва да бъде най-отпред на сцената.

„Да изляза и да стоя пред всички на сцената… мамка му, толкова дълго бях стоял на барабаните, че си казах – „Господи, сега трябва да застана пред всички тези хора? Какво да правя с тялото ми, как да се движа? Какво да казвам между песните?“

Той продължи: „Има неща, които ти минават през главата. Ако не го чувстваш и ако нямаш тази връзка или увереност, може да бъде ужасяващо. И поне за мен, наистина бе ужасяващо, за осем или десет години. Трябваше ми дълго време, за да го преодолея“.

Грол призна, че в момента се чувства съвсем различно, ставайки дума за увереността му на сцената.

„Сега, когато излизам на сцената, просто си казвам „Хей, окей, нека го направим.“ Преди време обаче, дори и даването на интервюта… бях срамежлив и много несигурен“.

Foo Fighters са основани в Сиатъл през 1994 година, а година по-късно излиза и дебютният им албум, носещ името на бандата. Групата е носител на 12 награди „Грами“, сред които за най-добър рок албум, най-добра рок песен и най-добро видео. Последният засега албум на Foo Fighters носи името Concrete and Gold и бе издаден през 2017 година. Вече очакваме и нова музика от групата.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.