Soundtrack.bg

AC/DC отбелязаха 40 години от Back In Black с документалка (ВИДЕО)

Австралийските рок мастодонти AC/DC отбелязаха 40 години от създаването на един от най-добрите си албуми – Back In Black. Специално за събитието, те стартираха документална поредица, посветена на създаването на този вече класически проект.

Първият епизод на документалния сериал можете да видите малко по-надолу в статията, като вече очакваме и следващите серии. Ще видите как членове на групата обсъждат създаването на Back In Black, включващ някои колосални хитове, като например парчето „You Shook Me All Night Long“. Феновете на AC/DC добре знаят, че това е първият албум на бандата, който включва вокалиста Брайън Джонсън. Тогава той заменя отишлия си от този свят Бон Скот.

Сами ще видите, че документалката включва някои интригуващи винтидж кадри, които ще представляват интерес за феновете. Ще видите и как Брайън Джонсън говори за вече покойния Малкъм Йънг, който е бил с водещ принос за определянето на финалните текстове и китарни линии в „You Shook Me All Night Long“.

Back In Black е седмият студиен албум на AC/DC. Той излиза само година след хитовия Highway to Hell. В него Брайън Джонсън заменя починалия вокалист Бон Скот, който умира нещастно поради алкохолно натряване. Албумът е записан в рамките на седем седмици на Бахамите, а заедно с австралийската банда работи именитият продуцент Робърт Джон „Mutt“ Ланг. Тогава от AC/DC заявяват, че почти изцяло черната обложка на албума е избрана специално, за да почете паметта на Бон Скот.

Back in Black се превръща в един от най-успешните студийни проекти на AC/DC. Албумът се продава в повече от 50 милиона копия, нареждайки се сред най-масивните в цялата история на музиката изобщо. През месец февруари бе потвърдено, че австралийците вече работят по нов албум. Част от проекта е и фронтменът Брайън Джонсън, който бе принуден да се оттегли за определено време поради здравословни проблеми. Сега обаче Джонсън отново е на линия, а AC/DC са готови да създават нова музика.