Soundtrack.bg

Netflix превръща разказ на Стивън Кинг в нов филм

Един от разказите на Стивън Кинг в новия му сборник „Ако има кръв“ ще бъде превърнат във филм от стрийминг платформата Netflix. В случая става дума за разказа „Телефонът на г-н Харигън“. Проектът за филм ще бъде реализиран от продуцентите Райън Мърфи и Джейсън Блум, които са избрали именно този разкат от новата книга на Краля на хоръра.

Реализацията на проекта вече се развива с бързи темпове. Джон Лий Ханкок вече е привлечен в ролята на режисьор, като той ще се заеме и с написването на сценария.

Но за какво се разказва в „Телефонът на г-н Харигън?“ Историята се върти около младо момче, което става добър приятел с милиардер в напреднала възраст, живеещ в малко градче. Двамата успяват да се сприятелят около първия iPhone на възрастния богаташ. Когато милиардерът умира, момчето е силно натъжено, но разбира, че може да си общува със своя нов приятел дори в Отвъдното. За целта, той оставя гласови съобщения на телефона му.

За момента трудно може да се прогнозира кога филмът би могъл да бъде заснет. Холивуд все още е замразил работа покрай коронавирус, като е трудно да се предвиди как ще се развият нещата.

Иначе и в настоящия момент има множество трудове на Стивън Кинг, които очакват кино или ТВ адаптация. Постапокалиптичният „Сблъсък“ ще се превърне в нов сериал с десет серии, а Джей Джей Ейбрамс ще реализира спиноф сериал върху „Сиянието“. Майк Фланаган работи върху заснемане на „Възраждане“, а „Момичето, което обичаше Том Гордън“ също е наредена на опашката.

Смята се, че още два разказа от „Ако има кръв“ могат да бъдат заснети. В случая става дума за „Плъх“ и „Животът на Чък“. Deadline съобщи, че техните права също са уредени от компании, които възнамеряват да ги превърнат във филмови продукции. Определено всичко, което Стивън Кинг напише, предизвиква колосален интерес от страна на Холивуд.