Soundtrack.bg

Кори Тейлър потвърди коя е любимата му песен на Slipknot

Ако сте заклети фенове на Slipknot, вероятно винаги сте се чудили коя е любимата песен на групата на самия ѝ фронтмен Кори Тейлър. Не помним дали самият Кори някога е споделял това преди, но вече имаме отговор на този въпрос.

Американският вокалист написа статия за сайта на Knotfest, създадения от Slipknot фестивал, посочвайки любимото си парче на метъл великаните.

„Моята любима песен, с голяма преднина, е „Scissors“, написа Кори. Той добави: „И до днес това ми остава любимото ми парче на Slipknot. Обичам го, защото всеки път, когато го свирим, цялата му втора част е напълно импровизирана. Свирим един на друг в свободна форма, със свободна проза. Беше насилствено и прекрасно“.

„Нищо никога няма да го замени за мен. Когато спряхме да я изпълняме на живо, стана ми наистина трудно да се наслаждавам на концертите ни за много време напред“.

Според информацията на Setlist.fm, „Scissors“ е 36-ата най-свирена песен от Slipknot. За последно обаче те са я изпълнявали едва през месец август 2000 година.

Не бихме се учудили, особено след това признание, ако Кори и останалите решат да изпълнят „Scissors“ още поне веднъж пред публика. Това обаче може да се случи най-рано през 2021 година, тъй като бандата отложи всичките си концерти за тази година заради коронавирус.

В същата статия Кори Тейлър споделя и кои са артистите, които са го вдъхновили за създаването на дебютния албум на Slipknot от 1999 година.

„Не мога да говоря от името на всички останали в бандата, но за мен мога да кажа, че съм усетил влиянието на групи като Faith No More, Neurosis, Korn, Obituary, Acid Bath, Public Enemy, Antrax, NWA и други.“

Освен „Scissors“, Кори Тейлър отличи и песента „Eyeless“ като парче, което наистина се откроява в дебютния албум на Slipknot.

„Винаги съм обичал текста на „Eyeless“. Никога не съм писал нещо толкова „сурово“ преди това. Всичко се отнасяше за липсата на баща ми, за пристрастеността ми като тийнейджър, за лечението ми от зависимостите. Когато се лекувах, те ми казаха, че всичко е в главата ми. Този израз резонира с мен и до днес“.