Soundtrack.bg

„In the End“ на Linkin Park премина границата от 1 милиард гледания

Едно от най-успешните парчета на Linkin Park „In the End“ премина границата от един милиард гледания в най-популярната видео платформа YouTube. По този начин песента на американската банда се превърна в една от малкото рок композиции, достигнали подобни цифри.

Любопитното е, че това е вторият трак на Linkin Park, преминал границата от един милиард гледания/слушания. През 2018 година това стори сингълът „Numb“.

„In the End“ е песен от супер успешния албум Hybrid Theory на Linkin Park. Парчето бе пуснато през месец октомври 2000 година, само един месец след дебютния сингъл „One Step Closer“. Тогава, разчитащ на „One Step Closer“ в първата седмица, Hybrid Theory успя да реализира продажби от едва 50 000 копия. „In the End“ обаче изстреля албума към небесата, като съвсем скоро Hybrid Theory стана платинен, реализирайки продажби от 4.8 милиона копия само за 2001 година. Той бе и най-успешният албум за годината.

С ден днешен, Hybrid Theory е регистрирал продажби от повече от 27 милиона бройки. Той държи първото място за най-продаван албум на XXI век.

Интересен факт е, че самият Честър Бенингтън не е харесвал „In the End“ в началото. В едно от своите интервюта покойният фронтмен споделя: „Колко повече от това съм могъл да бъркам? Тогава реших, че все пак ще оставя на други хора, които имат повече талант в това, да определят кои песни ще се харесат и кои не. Сега наистина обичам „In the End“ и мисля, че това е страхотно парче“.

Според данните, „In the End“ е най-често свиреното парче по време на концерти на Linkin Park. Песента е била изпълнявана общо 747 пъти – с един път повече от „One Step Closer“.

Освен „In the End“, други рок парчета, преминали границата от един милиард в YouTube, са: „Numb“ отново на Linkin Park, „November Rain“ на Guns N’ Roses, „Zombie“ на The Cranberries, „Smells Like Teen Spirit“ на Nirvana и Bohemian Rhapsody“ на Queen.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY