Soundtrack.bg

Махершала Али ще изиграе първия чернокож шампион в тежка категория

Носителят на „Оскар“ Махершала Али се включва в нов минисериал на HBO. Продукцията ще носи името Unruly и ще разкаже историята на боксьора Джак Джонсън – първият чернокож шампион в историята на тежката категория.

Variety съобщава, че сериалът ще бъде в шест серии и ще представи истината за живота на Джонсън, без каквито и да е недомлъвки. Ще бъде разгледано как чернокожият боксьор се изкачва до върховете на бокса, но плаща скъпо за цвета на кожата си и своето неподчинение.

Узнаваме, че Unruly ще бъде базиран върху документалния филм Unforgivable Blackness: The Rise and Fall of Jack Johnson. Доминик Морисо ще бъде сценарист и изпълнителен продуцент на сериала, а самият Махершала Али също ще бъде вписан сред продуцентите на проекта.

Любопитното е, че за втори път Махершала Али ще влезе в ролята на Джак Джонсън. Той вече го е правил веднъж в театралната постановка The Great White Hope. За втори път Али ще играе и в продукция на HBO. Сигурно помните, че той бе в главната роля в трети сезон на „Истински детектив“.

Снимките на Unruly все още не са стартирали, като на този етап няма обявена дата за премиера или други имена в актьорския състав.

Джак Джонсън, наричан „Гиганта от Галвестън“, приключва кариерата си с актив от 70 победи, 11 равенства и 11 загуби. През 1908 година той печели световната титла в тежка категория, побеждавайки канадския боксьор Томи Бърнс. По този начин той се превръща в първият чернокож, успял да стигне до най-ценния трофей в тежка категория. В личния си живот Джонсън е известен със страстта си към белите жени, което му носи сериозни проблеми. През 1920 година влиза в затвора за период от една година, а през месец май 2018 година той е посмъртно помилван от президента на САЩ Доналд Тръмп. Тогава президентът разкри, че е приел да помилва покойния боксьор след проведен разговор със Силвестър Сталоун.