Soundtrack.bg

Режисьори на Marvel смятат, че е твърде рисковано да се отварят кината

Трябва ли киносалоните да отворят врати, въпреки факта, че опасността от COVID-19 съвсем не е отминала? Режисьорите Джо и Антъни Русо, стоящи зад най-големите блокбъстъри на Marvel, определено не смятат, че това е добра идея.

Все още очакваме киносалоните да започнат да отворят, но същевременно получаваме съвсем недотам добри новини по темата. Наскоро разбрахме, че Tenet на Кристофър Нолан отново е отложен. Смяташе се, че това ще бъде първият наистина голям филм в кината след пандемията от коронавирус, но сега премиерата на лентата бе отложена от 17 юли за 31 юли. А имайки предвид, че нещата далеч не се подобряват, особено в САЩ, не се знае дали това няма да се случи отново.

Джо и Антъни Русо определено смятат, че това би било рисковано. Те дадоха виртуално интервю пред Кевин МакКарти и споделиха какво мислят по въпроса.

„Мисля, че всеки има различно разбиране, какво е риск“, заяви Джо Русо, добавяйки: „Мисля, че наистина всичко зависи от това, какво е разбирането за риск на всеки от нас. Но определено да си затворен с други хора в затворено пространство е ситуация с висока степен на риск“.

„Поради това изниква въпросът – искаме ли това да се случи? Да, всички искаме, но дали е практично и безопасно? Дали можем да го препоръчаме? Не мисля, че можем да го направим. Имайки предвид как аз и семейството ми се отнасяме към тази пандемия, всички сме много консервативно настроени по темата“.

Джо Русо призна, че вероятно всички ние вече се чувстваме изморени от COVID-19 пандемията и искаме с това да се свърши. Той обаче напомни, че преди всичко трябва да мислим за своята безопасност и тази на околните. „Не бива да избързваме, само защото искаме да гледаме филм на голям екран“, призова той.

Той даде за пример испанския грип, с който човечеството се е справило за две-три години. Русо обаче смята, че със съвременните технологии и медицина, този период от време може да бъде скъсен значително.