Soundtrack.bg

Отново отложиха новия филм на Кристофър Нолан

За втори път премиерата на Tenet, новият филм на режисьора Кристофър Нолан, бе отложена във времето. Причина за това отново е пандемията от коронавирус, която промени изцяло плановете на големите студиа.

Очакваният с огромен интерес шпионски трилър трябваше да дебютира на голям екран на 17 юли. Тогава Нолан и шефовете на студиото се надяваха, че Tenet ще бъде първият голям филм, който ще бъде излъчван по кината откакто стартира COVID-19 пандемията. Само преди две седмици премиерата бе отложена за 31 юли, а сега филмът вече има и нова дата – 12 август.

Както е известно, ситуацията с коронавирус в САЩ остава повече от сериозна. Съединените щати са лидер по брой жертви от появата на вируса до днес. А по всичко изглежда, че тамошните власти не разполагат с ясна визия, как точно да ограничат заразата и животът да се върне към нормалното.

Говорител на студиото Warner Bros заяви пред Deadline: „В Warner Bros сме напълно отдадени на идеята, че Tenet трябва да се излъчва в кината – на голям екран. Все още обаче очакваме потвърждение от здравните власти, че е дошъл моментът това да се случи. Това, което ни е нужно в момента, е да бъдем гъвкави. Не гледаме на Tenet като на филм, който ще се появи по кината по традиционния начин. Възнамеряваме да пуснем филма в средата на седмицата, за да може всеки да го открие по собствено време. Искаме и филмът да бъде излъчван по-дълго време. Опитваме се да развием успешна стратегия по отношение на пускането му“.

Tenet изглежда като наистина амбициозен проект от страна на Кристофър Нолан. Бюджетът на лентата надминава 200 милиона долара, а Джон Дейвид Уошингтън ще видим в ролята на шпионин, чиято цел е да предотврати старта на Трета световна война. Участие в лентата взимат още имена като Робърт Патинсън, Елизабет Дебички, Майкъл Кейн, Кенет Брана, Арън Тейлър-Джонсън и други.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY