Soundtrack.bg

Първият сценарий на „Гладиатор“ е бил пълен боклук

Днес считаме „Гладиатор“ на режисьора Ридли Скот за филмова класика, но в самото начало на проекта е имало сериозни проблеми, свързани със сценария на филма. Това разкри самият Ръсел Кроу, който изиграва главната роля в лентата, разказваща за времената на Древен Рим.

Австралийският актьор говори в шоуто на Джими Фалън, разкривайки, че първият сценарий на „Гладиатор“ буквално не е ставал за нищо.

„Гладиатор“ бе уникално преживяване, защото сценарият, който те имаха, беше толкова лош… о, толкова лош“, заяви Кроу.

Той добави: „Продуцентът на филма дори не знаеше, че аз съм успял да се сдобия с копие от сценария. Тогава той ми каза, че те не желаят да ми го изпратят, защото се страхуват, че след това изобщо няма да им отговоря“.

Човекът, който е убедил Ръсел Кроу да остане в проекта, е режисьорът Ридли Скот. Той е успял да увери австралийския актьор, че визията му за филма е съвсем различна от това, което той е прочел в първия сценарий.

„Ридли беше много подготвен, когато се срещнахме. Той ми показваше различни неща, включително визуализация и математически данни, как възнамерява да построи целия Колизеум. Нещата между нас просто се получиха на първата ни среща“.

„Гладиатор“ бе номиниран за общо 11 награди „Оскар“, печелейки пет. Сред тях са статуетки за най-добър филм и за най-добра мъжка роля, спечелен от Ръсел Кроу.

Наскоро стана ясно, че се подготвя и продължение на „Гладиатор“. С проекта отново се е заел Ридли Скот, като се очаква историята да се върти около Лусий – младото момче, племенник на император Комодий, което бе спасено от Максимус в първата лента.