Soundtrack.bg

„Nothing Else Matters“ в изпълнение на Ели от The Last of Us (ВИДЕО)

The Last of Us 2 на студиото Naughty Dog се превърна в най-добре продаващият се ексклузив на PlayStation, като това не ни изненадва – хайпът около играта е огромен, най-вече заради блестящата първа част.

Можем да кажем, че в последно време видео игрите стават все по-иновативни, позволявайки на играчите да правят множество различни неща. Включително и да свирят на китара.

В определен момент от играта, главната героиня Ели получава акустична китара. The Last of Us 2 позволява на играчите да използват тъчпада на своя контролер, за да свирят самите те на въпросната китара. Реално погледнато, стига да сте умели в тази работа, можете да накарате Ели да изсвири буквално всичко.

Ютубърът KWFoxy ни предложи видео, показвайки как е накарал Ели да изсвири класическата балада „Nothing Else Matters“ на Metallica.

Ето и как изглежда това:

„Това е невероятно трудно. Изненадан съм, че има хора, които успяват да правят кавъри, подобни на този“, написа един от потребителите в Reddit.

Разбира се, това не е единственото парче, което геймърите успяват да изсвирят чрез Ели. Песни като „Hotel California“ на Eagles и „Here Comes the Sun“ на The Beatles също бяха изсвирени в постапокалиптичния шедьовър на Naughty Dog.

Иначе успехът на The Last of Us 2 е безспорен. Играта вече се превърна в най-бързо продаващата се игра за PlayStation, надминавайки досегашния лидер в класацията Spider-Man. Заглавието бе издадено на 19 юни, а на 21 юни вече бяха продадени над 4 милиона копия – абсолютен рекорд до момента. Играта бе оценена като брилянтна от страна на критиците, макар и някои фенове да критикуват сюжетната линия и множеството обрати в нея. Ако говорим обаче за цифрите, то в случая те говорят сами по себе си – The Last of Us 2 е абсолютен успех.