Soundtrack.bg

Феновете на Metallica избраха най-добрата песен на бандата

Коя е най-добрата песен на Metallica за всички времена? Това е въпрос, по който можем да спорим дълго време. Все пак, траш метъл легендите разполагат с величествен каталог от музика, включващ не една или две култови композиции.

За да разберат мнението на феновете, самите Metallica организираха собствено проучване по въпроса. Инициативата #SomeKindOfBracket представляваше своеобразен „турнир“, при който 64 избрани песни на бандата се изправиха една срещу друга, разчитащи на гласовете на публиката.

А кой спечели?

Според гласуването на феновете, най-великото парче на американската група е „Master of Puppets“. За да стигне до първото място, песента успя да елиминира съперници като „Dyers Eve“, „Atlas, Rise!“, „Ride the Lightning“, „Sad But True“, „Fade to Black“ и „One“.

„Не е чудно, че тази песен се намира в библиотеката на Конгреса“, посочиха Metallica в социалните мрежи, обявявайки победителя от турнира.

От метъл изданието Kerrang! припомнят, че в тяхната собствена класация за най-добрите песни на Metallica, „Master of Puppets“ е останала на второ място. Тогава на първата позиция се е изкачила композицията „Creeping Death“ от албума Ride the Lightning.

Добрите новини около Metallica се крият в плановете на групата за създаване на нова музика. По-рано този месец Ларс Улрих разкри, че той и останалите членове на бандата са обсъждали нови идеи по време на карантината, използвайки за целта приложението Zoom и добрите стари имейли.

„Изпращаме един на другиго идеи по Zoom и имейл. Опитваме се да създаваме нова музика в необикновена ситуация“, разкри тогава Улрих. „Всяка седмица говорим по Zoom. Правим това, откакто стартира цялата тази пандемия от коронавирус. Говорим по няколко часа, за да наваксаме един с друг.“