Soundtrack.bg

За съжаление, третият сезон на After Life ще е последен

Британският комик, актьор и сценарист Рики Джървейс потвърди, че третият сезон на шоуто му за Netflix After Life ще е последен. Той призна, че вече е взел решение относно съдбата на сериала и четвърти сезон окончателно няма да има.

Историята в After Life разказва за Тони – журналист от малък вестник в английско градче, който внезапно остава вдовец след смъртта на съпругата си, която боготвори. Тони няма деца, поради което единственото живо същество, което остава в живота му, е неговото куче. Като механизъм за справяне с мъката, мъжът се отдава на цинизъм, ирония и сарказъм, които съпътстват комуникацията му с останалите. Тони признава, че често мисли и за самоубийство, вече не виждайки смисъл да живее.

Говорейки пред The Sun, Рики Джървейс разкри плановете си за бъдещето на отличната мрачна комедия.

„Вече съм взел решение – няма да има четвърти сезон“, заяви Джървейс.

Джървейс сравни работата си с тази на диригент, който ръководи оркестър, обърнат с гръб към публиката. „Зрителите смятат, че те искат още един сезон, но същевременно не са и сигурни в това. Заради това трябва да бъдеш внимателен“.

Преди време Рики Джървейс потвърди, че има планове за изцяло нов сериал, който ще бъде част от масивния му договор със стрийминг гиганта Netflix.

Наскоро комикът призна, че е изненадан от факта, че публиката хареса до такава степен After Life.

„Никога не съм имал досега подобна реакция. Понякога започвам да се притеснявам, че мога да проваля сериала или да го разваля. Заради това единствено се опитвам да го направя по-добър и по-добър. Но е хубаво да бъдеш предпазлив и да усещаш напрежението. Като автор на сценария, това е страхотно напрежение.

На този етап все още няма обявена премиерна дата за третия сезон на After Life. Ние пък се надяваме, че той ще е също толкова добър, колкото и първите два. Шоуто определено си заслужава.