Soundtrack.bg

Хю Джакман преговаря за ролята на Енцо Ферари

Холивудската звезда Хю Джакман преговаря за участие във филма „Ферари“ на именития режисьор Майкъл Ман. Ако преговорите завършат с позитивна развръзка, австралиецът ще изиграе ролята на Енцо Ферари – легендарният основател на един от най-скъпите брандове в света на автомобилите.

От много време насам Майкъл Ман има желанието да заснеме филм за Енцо Ферари. Очаква се идния вторник той да представи филма на евентуалните купувачи посредством презентация. Това ще се случи по време на виртуалното издание на кино фестивала в Кан. Както е известно, тази година фестивалът в красивия френски град ще се проведе без физическо присъствие, а причина за това е пандемията от коронавирус.

Deadline съобщава, че действието във „Ферари“ ще се развива през 1957 година, когато компанията на Енцо Ферари е на ръба на фалита. Това е тежък период за Енцо Ферари и в личен план, имайки предвид, че неговият брак е пред разпадане заради смъртта на неговия син Дино. В опит да обърне ситуацията, Енцо Ферари залага цялото си бъдеще на състезанието Mille Miglia, състоящо се в изминаването на 100 мили сред цяла Италия. Именно това състезание ще бъде в основата на предстоящия филм на Майкъл Ман.

Режисьорът Майкъл Ман признава, че е останал завладян от историята на Енцо Ферари. Той посочва: „Истинската сила на този филм е в емоционално заредените животи на тези хора, в едни комплексни и екстремни обстоятелства. В допълнение имаме и експлозивната сила и смъртоносна красота на състезанието. Филмът има драмата в своето ядро, поради което този проект остана с мен до самия край“.

Майкъл Ман има желание да реализира „Ферари“ от вече две десетилетия, поради което определено можем да говорим за проект, в който той влага много страст и емоция. Самият Ман лично преработи сценария на лентата, който бе написан от Трой Кенеди Мартиан (The Italian Job). Нямаме какво да добавим, освен че очакваме „Ферари“ с интерес. Определено историята на човек като Енцо Ферари си заслужава да се разкаже.