Soundtrack.bg
Леми

Работи се върху филм за живота на Леми Килмистър

Легендарният фронтмен на Motorhead Леми Килмистър ще бъде поредната музикална звезда, чийто живот ще стане обект на сценарий на игрален филм. Леми, чието истинско име бе Фрейзър Килмистър, бе една от най-големите икони на световната метъл сцена. Той си отиде от този свят на 70-годишна възраст през месец декември 2015 година.

The Hollywood Reporter съобщава, че филмът ще изследва ранен етап от живота на Леми, още преди основаването на Motorhead. Самият филм ще носи името „Леми“. За проекта ще отговаря Грег Оливър, който през 2010 година режисира документален филм със същото име за Килмистър.

Говорейки пред The Hollywood Reporter, Грег Оливър заяви: „Много внимателно разработваме този филм още от 2013 година насам. Искаме да сме сигурни, че ще останем верни на Леми, на Фил и Мики от Motorhead и всички останали хора, които са изиграли важна роля в неговия живот.“

Той добави: „Това ще бъде филм, с който всички те ще се гордеят.“

Очаква се снимките на „Леми“ да стартират в началото на 2021 година. От информацията, която имаме за момемнта, разбираме, че лентата ще се фокусира върху ранния живот на музиканта в родната му Англия. Ще бъде разгледано времето му на пътувания със звездата Джими Хендрикс, както и времето, което той прекарва в групата Hawkwind.

Вероятно за да бъде сигурен, че всичко ще бъде наред, мениджърът на Motorhead Тод Сингърман ще влезе в ролята на изпълнителен продуцент на проекта. Очаква се сценарият да бъде написан от Медени Грифитс, но с помощта на Грег Оливър, който също ще напише части от него.

Разбира се, най-голямата загадка остава изборът на актьор, който да пресъздаде харизматичния образ на Леми Килмистър. На този етап имена все още не се споменават, тъй че в бъдеще очакваме развитие по този въпрос.

Леми почина на 28 декември 2015 година, а сред причините за смъртта му бяха рак на простатата и отказ на сърцето. Тогава стана ясно, че онкологичното заболяване на музиканта е било диагностицирано едва два дни по-рано.